+ 385 91 1990 299 | info@jweber.hr
POLITIKA PRIVATNOSTI

Pravila zaštite osobnih podataka na web stranici www.jweber.hr

Naša Politika privatnosti odnosi se na sve naše suradnike, korisnike i posjetitelje ovog web portala te predstavnike naših klijenata, a temeljena je na odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka Europske unije (GDPR).

 1. Opće informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Josip Weber d.o.o.,  Frane Bulića 22, 35 000 Slavonski Brod, OIB: 99189621469 obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.jweber.hr  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

Tvrtka Josip Weber d.o.o. zadržava sva autorska prava na korištenje fotografijama, tekstom i ostalim objavljenim materijalom, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Hrvatskoj. Fotografije, tekstovi i ostali materijal ne smiju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publicirati niti na bilo koji drugi način upotrebljavati bez suglasnosti Josip Weber d.o.o. . Svako nepridržavanje uvjeta iz prethodnih stavaka ovog članka povlači za sobom odgovornost i obvezu naknade nematerijalne štete Josip Weber d.o.o. po povredi za pojedini materijal.

Kada posjetite našu web stranicu, možemo automatski prikupiti određene podatke, kao što su IP adresa, karakteristike pretraživača, karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, podatke o korištenju našeg web portala i druge statističke podatke o posjeti web portalu.

Pružatelji usluga aplikacija trećih strana, alata i dodataka na našem web portalu, kao što su alati za dijeljenje putem društvenih medija, također mogu koristiti automatizirana sredstva za prikupljanje podataka o vašim interakcijama s tim značajkama. Ove informacije se prikupljaju izravno od strane pružatelja usluga i podliježu pravilima privatnosti ili obavijesti tih usluga. U skladu s važećim zakonom, tvrtka Josip Weber d.o.o. nije odgovorna za politiku privatnosti tih pružatelja usluga.

 1. Način i svrhe obrade osobnih podataka

Pristup internetskoj stranici www.jweber.hr je slobodan i ne zahtijeva registraciju.

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO:

Prikupljamo osobne podatke o Vama na različite načine, putem našeg web portala i društvenih mreža, putem prijava za zapošljavanje i osobnim kontaktima, putem telefona, kao i u komunikaciji s našim klijentima. Možemo prikupiti sljedeće osobne podatke:

 • kontakt podaci (kao što su ime, adresa, e-mail i telefonski broj);
 • geolokacijske podatke, s pojedinim osobitostima našeg web portala;
 • podatke koje nam dostavite o ljudima za koje želite da ih kontaktiramo te
 • ostale podatke koje nam dostavite putem kontakt formulara na našem web portalu.

Podatke koje prikupimo koristimo za odgovaranje na Vaše upite;

 1. Primatelji osobnih podataka

Josip Weber d.o.o. će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudovima).

 1. Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne  u pružanju naših usluga. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

 1. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

 • pravo na pristup podatcima koji se odnose na vas
 • ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni
 • brisanje osobnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka)
 • ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost
 • povlačenje suglasnosti za obradu podataka
 1. Vaša privola

Korištenjem ovog web portala dajete privolu na ovu Politiku privatnosti.

 1. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka  možete uputiti na adresu elektroničke pošte info@jweber.hr.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

 1. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova Pravila su zadnji put izmijenjena 22.11.2018. godine.